13. joulukuuta 2013

Seija damage ja ensi kevään tuulia

Seija-myrsky herätti mut klo 05.08 natisuttamalla ikkunoita. Virkistyin ja nousin kuuntelemaan puhureita. Parvekkeen lasit olin jo illalla vetänyt sivuun, kuten aikaisempienkin myrskyjen aikana. Kyllä ne turvalasina sen myrskyn kestäisivät, mutta se kolina, joka niiden heilumisesta lähtee häiritsee niin paljon, että parempi kerätä ne sivuun. (Ja samalla puhurit siivoavat irtoroskat mennessään :)


Irtoroskan lisäksi Seija vei mennessään kaksi näista harsosuojista.


Olen istuttanut kukkasipuleita kevättä odottamaan ja harson tarkoitus on suojata sipuleita raaimmalta pakkaselta.  Onneksi harsoa on noissa useampi kerros joten naapuriruukusta lainaamalla riitti kaikille taas peittoa päälle.





Nämä yllä olevat ovat vähän pidempiaikainen kokeilu. Viime keväänä istutin kielon ja jonkun toisen kukan juurakkoa. En odottanutkaan niiden vielä kukkivan viime kesänä joten joudun odottamaan ensi kevääseen ennen kuin tiedän miten kukan juurien kävi. Kesän aikana molempiin purnukoihin ilmaantui yksittäiset pienet sirkkalehdet, joiden kasvua seurasin koko kesän. Niitä juurakoita ne eivät olleet, sen tiesin ja kesän aikana paljastuikin, että kaksi koivua on päättänyt kotiutua näihin ruukkuihin. Joten jos juurakot eivät selviäkään, niin ainakin koivun kasvua saan seurata :)





Tämäkin on kaksivuotinen kokeilu. Olen jo pitkään haaveillut apilankukkaruukusta parvekkeella. Viime keväänä istutin siemeniä ja niinhän niistä apilaa tuli. Kukkia voi odottaa vasta toisena vuonna istutuksesta joten ensi kesänä pitäisi lehtien lisäksi tulla sitä kukkaakin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun ajattelet ääneen! :)