19. joulukuuta 2013

Joulukuusi maljakossa

Kävimme pienellä porukalla laillisella kuusenhakumatkalla firman metsässä. Ajatuksenani ei ollut ottaa meille kuusta. Yhtenä vuonna sellainen on ollut ja sen hoito ei vain multa luonnistunut ja kuusi rapisi kaljuksi nanosekunnissa. Mutta kuinkas sitten kävikään. Joulun lumo siellä täydellisten kuusien ylitarjonnan keskellä oli niin voimakas, että mun oli ihan pakko valita meille pieni noin metrinen kuusi, vaikka mulla ei ollut mitään suunnitelmia mitä, mihin, miten sen kanssa toimisin.

Pari päivää pikkukuusi oli parvekkeella odottamassa kun minä pähkäilin, mitä teen herätehankintani kanssa. Viimein päässä kypsyi ajatus laittaa se maljakkoon. Maljakossa olisi helppo seurata vedenkulutusta ja sen saisi keittiön pöydälle, kun mitään sopivaa nurkkaa meillä ei oikein muuten ole.Metrisestä kuusesta sahasin pois noin 20 senttiä ja parturoin oksia pois niin, että noin puolet oli paljasta runkoa ja vain latvan 3-4 oksastokertaa jäi.

 

Valitsin tukevimman maljakon mitä kaapista löytyi ja iskin kuusen siihen. Suurin huoleni oli, että pysyykö maljakko pystyssä, mutta parturoinnin myötä kuusi oli keventynyt niin, että kaatumisesta ei tarvitsisi murehtia. Toimiva juttu siis.

Valoja en kuuseen laittanut syystä että juuri nyt meillä ei ole sopivia pikkuvaloja, vain parvekkeelle tarkotettuja nauhoja, jotka on aivan liian pitkiä tuohon pikkukuuseen. Värilliset valot olisivat olleet omiaan tuohon, mutta olkoon nyt tällä kertaa. Ensi jouluna sitten, jos tämä maljakkojuttu osoittautuu uusinnan arvoiseksi.

Matkan varrella on takkiin tarttunut onneksi myös noita pienempiä ja keveämpiä kuusenkoristeita. Ihan isoimpia (tai siis niitä peruskokoisia) palloja tuohon ei voinut laittaa, koska hennot yläoksat ei niitä kestä ja mittasuhteet olisivat näyttäneet hassuilta.


 Maisemapallot olen ostanut kirpputorilta mooooonta vuotta sitten.  Tämän tonttuneidin on askarrellut Unikas 4-6v. päiväkodissa. Samoin tämä käpy on päiväkotivuosien tuotantoa.


 

 Tämän olen saanut työkaverilta.


Enkelit ovat lahja kummitädiltä. 

  RAUHAISAA JOULUNAIKAA!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun ajattelet ääneen! :)