26. kesäkuuta 2013

Lokkivahti, ei sellainen kun Helsingin Kauppatorilla

Kaikki nuoret ovat vähän villejä ja vaativat vahtimista. Nämä kaksi lokkia vahtivat omia jälkeläisiään öin ja päivin. Välillä vahtiminen on niin äänekästä, että tätä ihmistä vähän kyllästyttää.

1. ja 2. ovat vahdissa ja 3. on vahdittavat. 
Kuvat suurenevat klikkaamalla.


Päiväunien aikaan penskat nukkuivat tuossa oikealla näkyvän punaisen pikkupakun katveessa ja silloin niitä oli kolme. Nyt kun katselin näitä kuviani tuossa ruudulla niin muksuja näytti olevan vain kaksi.




Vähän ovat karun oloiset nämä yöpymispaikat, mutta eipä ne järvien ja merien kallioluodot sen pehmeämpiä ole, kuin tuo asvalttikaan.



EDIT: seuraava ilta/yö
Kyllä muksuja se kolme on. Ovat taas löytäneet paikkansa valkoisten maaliviivojen lomasta. Vanhemmat ovat hieman hellittäneet otettaan. Muksut ovat pitkiä aikoja keskenään ja vanhemmat tyytyvät satunnaisilla ylilennoilla tarkastamaan tilanteen. Minutkin tarkastettiin parilla ohilennolla, mutta ei koettu uhaksi sillä valehyökkäyksiä ei tällä kertaa tullut. (Vielä viimeviikolla niitä tuli. En tiedä missä muksut silloin olivat. Ehkä talomme katolla pesässä ja minä ylimmän kerroksen parvekkeella olin luonnolliestikin suuri uhka.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun ajattelet ääneen! :)