6. lokakuuta 2012

Siskonmakkarapyörykkä


Hienoa että näitä on nyt myös yksityistalouksien saatavilla. Suurtaloudethan on saanut näitä jo vuosia.
kuva Saarioisten sivuilta

Siskonmakkarakeitto on yksi niistä ruuista, jota inhosin kouluaikana, mutta nyttemmin oppinut tykkäämään. Töissä (n. 8 vuotta sitten) maistoin keittoa yli kymmenen vuoden tauon jälkeen ja siitä lähtien on mielipiteeni sitä kohtaan neutraloitunut ja muuttunut jopa positiiviseksi. Jopa siinä määrin että nyt tuli tehtyä siskonmakkarakeittoa itsekin. Mutta vasta sen jälkeen, kun työkaveri oli näitä kokeillut ja vakuutti, että ne ovat niitä samoja kuin mitä suurtalouksilla on ollut mahdollisuus hankkia.

Ohjehan on hirmuisen yksinkertainen. Porkkanaa, sipulia, perunaa, siskonmakkarapyöryköitä, pippuria, suolaa, laakerinlehtiä. Kannattaa antaa kiehua hyvän aikaa jotta pyörykät hieman turpoavat ja antavat makua keitolle.





2 kommenttia:

  1. Voi. Siskonmakkarkakeittoa. Miks mä en tehnyt sitä kun olin viimeks Suomessa? Siitä on ikuisuus kun tätä viimeksi söin. Hö! (Ei oo Ruotsissa siskomakkaraa.. ihan tyhmää)

    VastaaPoista
  2. Yksi syy lisää tulla taas käymään tällä puolella lahtea :)

    VastaaPoista

Kiva kun ajattelet ääneen! :)