1. huhtikuuta 2014

Spontaani aprillaus + uutta


Eilen en arvannut aprillaavani suunnitellessani tekeväni tänään kaalipataa. Lenssu (oon saikkurilla) yltyi kuitenkin niin pahaksi, etten mitenkäänpäin jaksa pilkkoa ja paistaa tänään, ehkä huomenna. Ruokimme itsemme "pakastimesta uuniin" ruualla. 


Mutta toinen asia, jota tässä olen pohtinut on uuden asian paljastaminen itsestäni. Täällä blogissa en ole kertonut kaikkia harrastuksiani, ihan tarkoituksella, mutta nyt olen ajatellut paljastaa yhden niistä.

Kudon, tai kai se virallinen termi on neulominen, mutta minä olen aina puhunut kutomisesta, kun tarkoitan puikkoja ja lankaa. Aloitin vuonna 2002 kävelemällä sisään ystäväni käsityöliikkeeseen ja kysymällä saanko opetuksen kaupan päälle, jos ostan langat ja puikot. Näin kävi ja siitä lähtien on tasaisen epätasaisesti, kausiluonteisesti syntynyt sukkia, tumppuja ja kaulaliinoja.

Tässä viimeisin valmistunut työ. Suunnittelin pitkään tekeväni kirjo-kirjo-kirjosukat, sellaiset mitä olin kadehtien katsellut työkaverin jaloissa. Suunnitelin kuvion paprille ja sitten toteuttamaan.

Langat: Seiska veikkaa
Puikot: 3,5 bambut
Silmukkamäärä: 40
Koko noin 38-39 (itselle)Huomasinpa että jalassani on toiset koskaan kutomani sukat vuodelta 2002. Langan merkkiä en muista, on ensimmäisiä pätkävärjättyjä, joita alkoi ilmestyä tuolloin 2000-luvun alussa. Ihan ensimmäiset tekemäni kävelin puhki ja ne on jo heitetty pois. Muutama muukin alkoi rikkoontumaan samaan aikaan joten päätin tehdä itselleni muutamatkin sukat. Yhdet teinkin, tarkoituksella vähän isot, koska luulin tarvitsevani sellaiset, mutta nepä olivat epäkäytännölliset ja ovat nyt Miehen jalassa. Ehkäpä lähitulevaisuudessa kuvailen nyt olemassaolevia tuotoksia lisää, mutta aloitetaan nyt näillä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun ajattelet ääneen! :)